lördag 23 februari 2008

Fiffiga mojänger!!!

Idag friskade vinden i ordentligt och hetsade minusgraderna att anfalla. Trots bara ett fåtal grader under noll på termometern bet det rejält i kinderna, så köldfaktorn måste ha varit låg. (Fast söderut har det visst t o m blåst orkan och det gjorde det inte på långa vägar här!)

Innan ridturen stod jag länge i hagen och borstade lös päls från Feykir. Det har blivit riktiga mysstunder för oss när jag gör det - han står helt lös men ändå blick stilla och ibland vänder han på huvudet och buffar på mig med mulen. När jag borstar runt frambenen kan han stå med mulen mot mitt öra. Jag börjar äntligen få min härliga goshäst tillbaka!!! (Han var ju sådan när han var liten, sedan förstörde jag det när jag fick hem honom mitt i exemperioden då jag hade hur mycket pyssel som helst med Reykur. Med Feykir hann jag inte så mycket annat än att tvätta hans variga ögon, vilket han INTE gillade och då lärde han sig snabbt att det bara är obehagligt när matte kommer nära huvudet... Innan hade han helst velat att man skulle hålla hans huvud i famnen hela tiden - och jag ÄLSKADE det eftersom Reykur alltid tyckt att människor är rätt obehagliga och definitivt INTE varit någon goshäst...)

Red ca 1,5 timme tillsammans med Fia och Lukka. Vi red lite här och var - för att försöka undvika en traktor med jättestort timmersläp - och vi lyckades faktiskt med det också! Tack vare Lukkas sällskap behövde inte Feykir bli "på tårna" - trots vinden. Istället visade det sig vara en stor fördel att det blåste så kallt: Feykir kyldes ner så han inte behövde bli så våldsamt svettig som han annars blivit under ridturerna den sista tiden.



Det har varit lite ont om bilder på sista tiden, men här kommer några på mina favoritmojänger just nu:







Den beroendeframkallande pälsskrapan från Lillhästen! Den är oerhört effektiv och "går varm" just nu! (Bilden har jag lånat från Lillhästens hemsida.)










Min suveräna sadelgjordsåtdragare - en lysande uppfinning! (På bilden ser man även supervarma fårskinnsöverdraget till ääääälsklingssadeln.)


Trä sadelgjordsstroppen genom hålet i åtdragaren och fäst piggen i ett av stroppens hål...



...och hävstångseffekten gör det lätt att dra åt sadelgjorden, hur ont du än har i dina händer! Även de som är svaga i händer och/eller handleder har stor glädje av denna uppfinning!



Inga kommentarer: