tisdag 26 februari 2008

ET-Maria på återbesök

ET-Maria gjorde återbesök ikväll för att kolla Feykir, eftersom jag tyckte att det kändes som att det fanns liite problem kvar i höger bak. Hon kunde snabbt konstatera att det stämde - men det som var kvar satt i mjukdelarna, f f a runt SI-leden och vid överkanten på virveln på högersidan. Än en gång fick jag bekräftat att jag ska lita på min känsla! Hon hittade även lite reaktioner i musklerna runt höger bog också, men inte mer än att hon hon med att det skulle ge med sig när problemen i korset är lösta så att han kommer att arbeta mer liksidigt.


Efter undersökningen av hela kroppen fick Feykir laserbehandling på korset och vid höger bog. Här är några bilder med Maria "in action". Som ni ser var Feykir väldigt avslappnad!


Sedan var det dags för massage och av någon anledning var Feykir snart inte alls särskilt avslappnad längre... Han brukar stå och njuta, men idag verkade det istället krypa i kroppen på honom! Han trampade och for runt så att jag blev tvungen att hålla honom i grimman. Tillslut lyfte han på svansen och la en stor hög på stallgången. Han brukar INTE vilja skita där, så jag antog att det var därför han varit så orolig. Men tyvärr blev han inte lugnare. Var han kanske pinknödig också...? Men vid det laget var Maria nästan klar med behandlingen så vi bestämde att han fick hålla sig en liiiten stund till.

När han sedan var färdigbehandlad fick han gå in i en tom box och jag hade förväntat mig att han skulle pinka direkt, men det gjorde han inte. Däremot fortsatte han att fara runt där också med stressad blick... Det var visserligen liv och rörelse i stallet när ridskoleryttarna kom och gjorde i ordning sina hästar... men så var det även i går och då stod han helt lugnt i en box och vilade... Men i kväll var det först när han fick gå ut i hagen igen som han verkade slappna av ordentligt. Maria sa att om han busat mycket med kompisarna i hagen idag så att han han var allmänt trött i musklerna och lite öm så skulle det kunna förklara att han tyckte det var lite jobbigt med massagen.

Inga kommentarer: