fredag 22 februari 2008

Annonsen borttagen från Blocket

Idag skulle jag rida på ridbanan för första gången efter ET-behandlingen, testa att jobba honom på volt och kanske, kanske redan nu känna att han verkligen var bättre. Spännande! Det hade kommit några cm snö idag och ridbanan var inte skottad, så spåren efter att Sylvia longerat en häst tidigare under dagen såg ut att vara en perfekt "voltmall" att följa.

Efter lite uppvärmning började vi skritta på volt i höger varv samtidigt som jag flyttade ut hans bakdel. Det som de senaste gångerna vi ridit på ridbanan inneburit att han börjat bråka jättemycket och tillslut försökt springa iväg med mig. Men nu slappnade han av fint, sökte sig nedåt och längde överlinjen. Efter en stund började jag rida övergångar skritt-tölt och lät honom jobba i en låg form även i tölten - det kändes fortfarande bra! Bytte till vänstervarvet, som brukat vara jobbigare, men det var faktiskt ännu bättre idag! F f a i tölten kändes det som att han hade ännu lättare att slappna av och böja sig i innersidan. Han är DEFINITIVT mycket bättre efter behandlingen!!! SÅ GLAD JAG BLIR!!!

Red lite galoppintervaller längs spåret också - i båda varven. I början blev han busig, började skutta och hoppa så att det tillslut blev korsgalopp, men när han skärpt till sig kändes galoppen väldigt bra! Gjorde en övergång till tölt också. Först i ökat tempo där han dundrade på rätt bra. Sedan kort tempo där jag fick honom att sätta sig på rumpan och komma upp med bogarna - oj, oj, jag hade kunnat rida hur länge som helst i kväll!!! Men ville inte "straffa" honom när han var så duktig genom att rida för länge utan lyckades behärska mig och skrittade av istället. Min duktiga kille! Bara matte kan se till att han slipper ha ont...

Totalt red vi bara 35 minuter inkl uppvärmning och avskrittning. Han var ändå alldeles vitskummig mellan bakbenen... Det är ju definitivt alldeles för varmt för hans päls - i kväll var det fortfarande någon plusgrad medan han är "klädd" för 25-30 minus... Jag gnor allt jag orkar för att bli av med vinterpälsen så snabbt som möjligt - och dessutom ger jag B-vitaminer.

För den som undrar kan jag meddela att annonsen är borttagen från Blocket - och det spelar ingen roll för ni hade ändå inte haft råd att köpa honom! ;- )

Inga kommentarer: