måndag 7 januari 2008

Skitväder!!!

Hade planerat att träna på ridbanan idag. Det var verkligen på tiden - har inte ridit där sedan början av december - innan vår Vietnamresa! Det snöade när jag åkte till stallet, men termometern i Mariebäck visade 1,5 minusgrader så jag trodde inte att snön skulle medföra något problem. Det gjorde den dock... Feykir fick styltor i hovarna på en gång och min "snubbel- och halkpelle" blev som Bambi på hal is... Jag blev så besviken, hade t o m trott att vi skulle kunna galoppera... Jag är ju dessutom bortskämd efter många år med Reykur som knappt har vare sig halkat eller snubblat i sitt liv... Efter tio minuters skrittande/halkande på banan gav jag upp och gick tillbaka till stallet igen. När jag precis sadlat av kom Fia tillbaka efter en ridtur. Hon hade ridit längs bilvägen och där klarat sig från styltor! Men nu orkade jag inte sadla igen, plocka fram reflexer m m så Feykir fick (i alla fall nästan) vilodag. Fia och jag bestämde i alla fall att vi ska rida ut tillsammans på onsdag.

Christina har hämtat hem sin unghingst (en av alla Berserkuravkommor här omkring) från unghingstbete och han kastrerades idag för att kunna gå tillsammans med ungstona i Mariebäck. När jag kom hade veterinären nyss åkt och Kyndill stod i en box och var ganska groggy. Men innan jag åkte igen hade han redan börjat piggna till och gnäggade efter de andra hästarna. Feykir var också hingst när jag köpte honom, men Nina K fixade kastreringen nere på Örnäs så jag var inte inblandad i det mer än att jag betalade veterinärräkningen.

Det är kul att få chansen att se så många unhästar efter samma hingst - det har jag aldrig gjort förut. Av vad jag sett hittills verkar alla väldigt lika sina resp mammor. Fast en har Berserkurs huvud i alla fall. Förhoppningsvis har de alla hans rörelser, när de väl börjar ridas om några år!

Inga kommentarer: