tisdag 15 januari 2008

Feykir fick guldstjärnor i kanten!!!

Återvände till stallet igen på kvällen efter jobbet. I väntan på hovslagaren tog jag in Feykir i stallet. Det var inga andra hästar inne, vilket alltid gör Feykir väldigt stressad. Han studsar till för minsta ljud utifrån... Inte så bra utgångsläge när han ska bli skodd! Därför hämtade jag in en häst som behöver ständig stödutfodring och lät honom stå i en box och tugga hö. Det hade avsedd effekt så när hovslagaren kom en stund senare var Feykir hur avslappnad som helst.

Det har ju varit en del problem med hovslageriet under åren - Feykir har inte förstått hur han ska placera hovarna för att hålla balansen... Hovslagaren ställer honom med hovarna optimalt placerade, men just när hovis sedan lyfter upp en hov flyttar Feykir om benen så att han sedan måste stå och vingla och nästan ramlar omkull. Eller också står han rätt en liten stund men sedan hoppar han till och flyttar om benen med vingel som resultat... Det är som att han ska bevisa för sig själv att det inte går att hålla balansen när man blir skodd...

Förra gången gick det ändå ovanligt bra och vi hoppades att han hade börjat förstå vitsen med att "stå rätt". Och idag gick det faktiskt ÄNNU bättre!!! Några gånger när hovis just lyft en hov verkade det som att Feykir var på väg att hoppa till och flytta hovarna, men så ändrade han sig och snart slappnade han av och verkade tycka det kändes bra. Hovis berömde honom jättemycket och Feykir kråmade sig belåtet! Precis som Reykur tycker han att beröm från hovslagaren är något speciellt och ser väldigt mallig ut! När alla fyra hovarna var skodda - MED SNÖSULOR - sa hovslagaren: "Sköter han sig så här suveränt nästa gång också hör han till eliten i stallet!!!" Jag håller tummarna - om vi får det här att fungera nu bör det ju vara okomplicerat med hovslageriet under resten av Feykirs liv!

Nu ser jag fram emot torsdag, när jag får testa snösulorna! I morgon har Feykir ledigt och jag tränar i varmvattenbassängen.

Inga kommentarer: