lördag 26 januari 2008

Agnarna sållas från vetet...

...en sådan här dag när det är drygt minus 20 på morgonen. När jag tillslut skakat hjälpligt liv i onda kroppen åker jag ändå till stallet och träffar där en förvånad Yvonne. "Kommer DU idag, i den här kylan??!! Här har det ringt folk hela förmiddagen och bett oss ta hand om deras hästar för att de inte vill åka hit när det är så kallt!" Nåja, alla är väl inte så tuffa som den här reumatikern?! ;- )
Hittills i vinter har vi utfodrat med hö tre gånger/dygn, men nu hade KG precis kört ut rundbalar i hagarna för att hästarna skulle ha fri tillgång i kylan. De fyrbenta såg väldigt nöjda ut!


Ovan ser ni vägen upp till Mariebäck. För ett otränat öga kan den se helt odramatisk ut. Men i de lugnaste vattnen... o s v. Under denna väg rinner nämligen bäcken där Mariebäckus Odjurus ligger och lurar. Bara så att ni vet. Feykir och jag passerade detta farliga ställe och red till Alviksträsk. Det var så väldigt tyst ute och vi såg inte en levande själ någonstans. Fast Feykir hann se ett par monster, vilket två gånger fick honom att vända på en femöring. Mest tölt blev det idag, men också en galopp i backen upp mot Alviksträsk. På hemvägen mötte vi faktiskt en bil, så det fanns någon fler som gick utanför husdörren idag i alla fall. Otroligt vackert var det ute i alla fall, med all snö och solen som skymtade bakom tunna moln! Jag satt av och gick sista biten hem, för att få värmen tillbaka i mina frustna tår.





Min hästtransport är ganska insnöad... Inte har det fått vinterdäcken monterade heller! Jag är för "klen" för att fixa det själv numera och Johan har inte hunnit hjälpa mig med det. Idag jobbade han, men i morgon är han ledig och ska förhoppningsvis följa med till Mariebäck för att skifta däcken. Det behövs lite snöskottning först, som ni kan se... (I bakgrunden skymtar kyrkan i Mariebäck.)

Inga kommentarer: