onsdag 19 december 2007

Snart på hemväg!

Nu är vi snart på väg hem. Det är sista kvällen i Saigon och den här gången har jag tillgång till dator med svenskt tangentbord.

Just när vi trodde att vi hade lärt oss hantera den hysteriska trafiken här höll först Johan och sedan jag på att bli påkörda, av två olika motorcyklar.... Nåja, vi överlevde båda två i alla fall! Annars är hemligheten här att man går "lagom snabbt" tvärs över gatan UTAN att titta på trafiken, så väjer de och man tar sig igenom det värsta trafikinferno. Anledningen till att man inte ska titta på trafiken är att man kan börja tveka och sakta in - och DÅ blir det farligt. När vi tillslut höll på att bli påkörda ändå så var det i Johans fall på en trottoar och i mitt fall en som körde mot rött ljus. Jo, det finns trafikljus i endel korsningar i den här staden (med 8 miljoner innevånare) och inte ens här får man köra mot rött ljus. I alla fall inte utan att tuta...

En bra sak med att ha häst är att om man är ute och reser och plötsligt inser att den härliga resan snart är slut - då behöver man bara tänka lite på sin häst och vips känns det som att man inte kan komma hem snabbt nog!

Inga kommentarer: