fredag 28 december 2007

Feykir blasé...

...idag var det inte tal om att komma när matte ropade... så intressant är hon ju inte... Underbart är kort med andra ord!

Det höll redan på att skymma när vi red ut och dessutom finns det förmodligen kylskåp som är smidigare än känner mig idag - så det blev ingen lång ridtur. Kändes bäst att ta det lite lugnt, ska förhoppningsvis rida många dagar i rad nu!

Valde skogsvägarna bakom stallet: varvade trav och galopp längs den ena och töltade längs den andra innan vi skrittade hem. Feykir var pigg men faktiskt riktigt fokuserad på uppgiften! Inte ens en skogsmaskin ute i skogen fick honom att reagera. Fast när vi var nästan hemma blev det ändå rejält spännande... man kunde ju höra ljudet från fölens hovar mot snön när de busade i sin hage...

Feykir hade hunnit bli ganska svettig under den korta ridturen, men så var det bara 0,5 minusgrader också. Jag skulle verkligen behöva klippa honom igen på halsen och mellan frambenen, pälsen har hunnit växa ut så mycket där. Fast prognoserna säger att det nya året - som så ofta - ska börja med en rejäl köldknäpp så jag kanske vänta lite. Det känns lite onödigt att klippa precis när det ska bli kallare.

Inga kommentarer: