måndag 5 november 2007

Vinterskor på!

I natt var det plötsligt något som stack en massa knivar i mig - särskilt i bäckenlederna! Inte alls skönt - det gick inte alls att sova... kan det vara något snöoväder på gång? Jag brukar vara rätt bra på att "spå väder"! Efter en så dålig natt klarade jag inte att gå till jobbet idag, utan jag har legat hemma och sovit... Men kl 17 hade Feykir och jag "date" med hovslagaren så till dess blev jag tvungen att stiga upp i alla fall. Åkte faktiskt till stallet en dryg timme i förväg för att ta in Feykir så att han skulle hinna torka på benen så att de gick att borsta rena innan "hovis" kom. Men det visade sig helt onödigt - i Mariebäck hade det frusit på så att marken i hagen var hård och Feykir var hur ren som helst. Ingen lera till knäna här inte!


Var lite orolig för att Feykir skulle vara ovanligt stökig vid skoningen idag eftersom han redan stått inne så länge. Han är ju inte särskilt van att stå på stall och blir så fort uttråkad - och har man tråkigt måste man ju hitta på hyss! Men det var faktiskt tvärt om: han stod som ett ljus hela tiden, t o m när det var dags för det "svåra" bakbenet! DUKTIG kille!

Han hade föresten riktigt fina hovar! När "hovis" tog av skorna och verkade kunde vi konstatera att bärranden (eller heter den lamellranden?) verkligen var riktigt vit och fin. Annars kan den ofta vara påverkad av leran så här års...


Det visade sig föresten att även min hovslagare hittat till Lillhästens hemsida! Eller i alla fall hans sambo, som beställt utrustning från Lillhästens travshop och även kollat bloggarna.
Team Lillhästen - i en dator nära dig! :- )

Inga kommentarer: