fredag 30 november 2007

Feykir INTE till salu längre!!!

Det spelar ingen roll hur många frimärksalbum ni kommer sättande med - min häst får ni INTE byta till er! Jag brukar säga att värdet på en islandshäst kan variera minst lika mycket som värdet på optioner. Och från ett riktigt "all time-low" läge i måndags har nu Feykir-kursen rusat i höjden för att idag tangera årsbästa!

Vi red längs bilvägen mot Alviksträsk och tränade tölt. Målsättning avseende antal meter ridna rakt fram: 0. Det var alltså flytta, flytta, flytta för skänkeln. Feykir kändes riktigt mjuk och fin idag! Och väldigt lätt att samla ihop dessutom! När vi vände hemåt ägnade vi oss en stund åt en skrittövning: skritta rakt mot diket, göra halt i dikeskanten, flytta bakdelen 90 grader, skritta några steg rakt fram, flytta bakdelen 90 grader till (ut mot diket) skritta rakt över vägen mot motsatt dike, halt och flytta 90 grader... o s v. Längs ute vid dikeskanterna var det endel snö, som fastnade i hovarna, trots att det var två minusgrader. Jag märke inte detta på en gång - däremot när vi sedan började tölta igen: Då halkade frambenen in under Feykir så han nästan gjorde en kullerbytta! Hoppade av och knackade ur snön ur hovarna med stigbyglarna. Sedan höll vi oss hela tiden på den delen av vägen där bilar kört, för att inte riskera nya styltor.

På hemvägen var Feykir alldeles fantastisk!!! Det var hur enkelt som helst att få honom att sitta på rumpan och tölta långsamt. Han försökte inte ens dra iväg i tempo när jag flyttade honom för skänkeln, utan fortsatte "tuffa på" i en härlig, samlad tölt och kändes hur lösgjord som helst!

Reykur får ursäkta, men även i sina mest lösgjorda stunder så är han ett järnspett jämfört med en lösgjord Feykir! Men jag har hört av sådana som vet att femgångshästar oftast har en helt annan mjukhet än rena fyrgångare - så det kan vi ju inte lasta Reykur för. Förut förstod jag aldrig varför man skulle krångla till det med en femgångare, när det är så häftigt med en rejält "stampande" fyrgångshästtölt?! Men så råkade Feykir bli femgångare "när han blev stor" och nu vet jag bättre!

Det var en rejält "Feykir-hög" Anna som åkte från stallet idag! Men nu måste jag sluta blogga och se SVT24:s sändningar från Globen - även om inte Reykur är med.

Inga kommentarer: