onsdag 24 oktober 2007

Seriöst (och svettigt) värre!

Idag var seriösa Anna i farten! Tränade med tunga boots på ridbanan. Först halter, flytta bakdelen o s v. Han kändes faktiskt MKT trevlig: skrittade energiskt, var lätt i handen och svarade på bara små, små hjälper! Jobbade även lite med att flytta ut bakdelen på volt, i skritt och tölt. Använde yttertygel och innerskänkel när han ville rymma från volten - precis som Atli sa. "Duktig Anna!"

Sedan var det dags för dagens egentliga mål: att träna galopp. Det känns som att jag lätt skulle kunna rida höger galopp i en timme, för den är så härlig! Fast vi behöver ju jobba mer med vänstergaloppen... Varvade trav och galopp i båda varven - gjorde många galoppfattningar, vilket jag lärt mig bygger upp hästen. Idag fixade vi inte någon riktigt bra vänstergalopp på volt, som vi gjorde sist vi galopptränade på banan... Men man kan väl inte få allt?! Innan vi skrittade av kunde jag inte låta bli att rida lite tölt också - när jag nu för en gångs skull hade boots på. Först lite tempoväxlingar och sedan riktigt kort tempo. Det kändes jättebra - kunde samla honom utan att förlora lösgjordheten! Hade lätt kunnat tölta på någon timme också bara för att njuta av känslan - men lyckades behärska mig. Måste snart få ta ett töltträningspass med tunga bootsen också.

Även idag droppade svetten från Feykir när vi var klara. Jag MÅSTE ta med klippmaskinen och klippa honom på halsen och bogarna på fredag! Pälsen har redan hunnit växa ut så mycket att man skulle kunna tro att han aldrig blivit klippt i höst! Efter dagens genomkörare kan jag då med gott samvete ge honom en vilodag i morgon.

Inga kommentarer: