tisdag 30 oktober 2007

Låångsam tölt - frustrerande tycker Feykir!

Det var mulet och grått ute när jag åkte till stallet före jobbet på morgonen. Men när Feykir och jag skrittade iväg från stallplan hade solen precis tittat fram och det var jättefint! Vi red mot Avan idag och började med att flytta för skänklarna i skritt och sedan i tölt. När vi kom till vår "travrunda" - den kringelikrokiga stigen i skogen - varvade vi trav och galopp.

På hemvägen var det så dags för dagens egentliga uppgift: samlad skritt "ett steg i taget" med övergång till låångsam tölt med mycket samling. Så snart han drog iväg i tempo gjorde jag halt genom att lägga pisken mot bogen, sedan rygga några steg, skritta "ett steg i taget", övergång till låångsam tölt o s v. Oerhört frustrerande, tyckte Feykir! Här var vi på hemväg och så fick han inte springa fort - det vet ju alla att snabbast hem vinner!!! Ja, vi red visserligen ensamma så det var ingen att tävla med, men det handlar ju om principen!!! Men tillslut töltade han långsamt men ändå med energi och jag var riktigt nöjd!

Innan ridturen hade jag föresten stretchat riktigt ordentligt med resultatet att det kändes som jag hade lååånga ben när jag satt upp på Feykir. Perfekt när man ska rida! Tänk så bra om jag alltid hade kommit ihåg det...

Inga kommentarer: