måndag 1 oktober 2007

Bra skritt!

Nytt träningspass på ridbanan, ungefär samma upplägg som sist. D v s fokus på gas och broms. Jobbade lite väl mycket med högersidan till att börja med... Men på slutet, när jag även fick med hans vänster bak gick det hyfsat i tölten.

Avslutade med att skritta och på samma sätt som sist korrigera med pisken ifall han "dök" ner fram. Fast det behövdes inte många gånger för han skrittade BETYDLIGT bättre redan!

Har tyckt att sadeln glidit mycket sedan i vintras...trist eftersom alla andra som har en sådan sadel som jag säger att den sitter som berget - på alla hästar... Men på sista tiden har jag märkt en klar förbättring. När jag satt av efter dagens ridtur kunde jag till min glädje konstatera att jag inte lyckats trampa över den det minsta till höger - vilket jag alltså gjort tidigare under en lång period. Insåg att det nog inte varit sadelns fel att den glidit - utan att det berott på att han blev så tjock i vintras. Nu när vi ridit bort minst 60 kilo är han helt enkelt närmare den häst han var när sadeln måttades.

Inga kommentarer: