måndag 13 augusti 2007

Ovalbana i Midurland!!!

Fick mejl idag om att vi nu för första gången får tillgång till en ovalbana i Midurland! Fr o m nu på lördag får man börja komma dit och rida - längre fram blir det officiell invigning. Jag ska definitivt köpa ett "träningskort" där! Vore bra att hinna dit och träna en vända innan tävlingen om knappt två veckor. När jag kom till stallet för att rida åkte Anna M och Sylvia just iväg för att träna på ovalbanan - de hade visst fått tillstånd att "tjuvstarta".

Jag hade tänkt rida ut med Feykir idag, men det var ett väldigt skjutande nere på skjutbanan...ännu värre än igår! Bestämde mig för att galoppträna på ridbanan istället. Vallackflocken gick i samma hage som igår och efter elchocksbehandlingen Feykir fick utstå då var det inte så lätt att övertala honom att gå ut genom grinden idag... Trots att jag bedyrade att jag stängt av strömmen i stängslet - men varför skulle han lita på mig den här gången? Dessutom behöver man gå igenom den grinden igen för att komma till ridbanan...och för att komma ut från ridbanan när man ridit färdigt... och för att sedan släppa tillbaka honom till vallackflocken igen... Det blev många omgångar övertalning idag!

Jobbade lite med högergaloppen först och den kändes mycket bra. Sedan satsade vi helhjärtat på vänstergaloppen. Den gick bättre och bättre - jag kunde få honom att söka sig nedåt och komma upp mer i sprången. Men sedan började han bli mer flack i galoppen igen och jag insåg att han helt enkelt var jättetrött. Efter några riktigt fina språng i höger galopp avslutade vi med många varv skritt så att han skulle sluta flåsa. DUKTIG kille! Hade hoppats att någon skulle hinna komma till stallet medan jag red, så vi kunde få lite hjälp med att ta oss levande genom den farliga grinden. Men alla hade tydligen hästledigt just idag, så vi fick fixa det på egen hand. Tur att vi är modiga!!!

Stretchade Feykirs vänstra bakben, som vår ET instruerat mig. Jag tycker att han verkar mindre stel i det nu än när vi började med stretchingen! Nu när jag kommit hem igen inser jag att jag glömde massera hans kotor med arnika... Han hade små gallor innan ridturen idag igen så det hade ju varit bra om jag kommit ihåg det... får väl skylla på att vi fick ägna så mycket fokus åt den farliga grinden!