fredag 27 juli 2007

Re-la-la-laxade killar


"Re-la-la-laxa, tryck på paus och softa..." Vallackflocken hade kanske lyssnat på Just-D idag, för när jag kom för att hämta Feykir i hagen var det ingen stressig stämning där direkt... De har ett litet område i sommarhagen där de skavt bort all växtlighet så att jorden är framme - där älskar de att rulla sig! Nu var hela flocken samlad där: fyra av dem låg ner varav tre helt utsträckta med munnarna halvöppna så att man såg tänderna... Det såg ganska groteskt ut! Feykir var "minst utslagen" - han hade fortfarande huvudet uppe - men andades jättetungt som om han sov mycket djupt. En av hästarna lyfte på huvudet när jag kom - men låg snart i utsträckt läge igen! Jag kände mig ganska grym när jag tillslut fick börja knuffa och dra i Feykir för att få upp honom på benen!
Eftersom vi jobbat hårt med galoppträning igår och det var ännu varmare idag ville jag ta en lite lugnare ridtur. Provade att rida en sväng genom skogen som jag bara ridit en enda gång förut, då jag hade sällskap av Sylvia och Anna M. Det ingår endel klättring, så det blev ganska ansträngade för Feykir ändå. Där emellan var det steniga stigar där han fick fokusera på att hålla koll på hovarna - mycket nyttigt för min snubbelpelle! När vi kommit en bit in i skogen blev jag osäker på hur vi skulle fortsätta - jag tyckte inte riktigt att jag kände igen mig... Feykir ville plötsligt absolut gå in på en liten stig som svängde iväg åt vänster. Han har verkligen inte gjort sig känd som en stigfinnare, men eftersom jag var så osäker bestämde jag mig för att ändå ge honom en chans att bevisa att han kan hitta i skogen. Men inte var det den stig jag sökt, inte... men kanske den han ville hitta för efter en stunds skrittande var vi tillbaka på ursprungsstigen men närmare hemåt! Då jag kunde konstatera att han var rejält svettig i värmen, trots att jag tänkt att det skulle vara en lugnare ridtur idag, gjorde jag honom till viljes och fortsatte hem till stallet.
På hemvägen körde jag förbi några sommarhagar med betande "stora bruna". Flera av dem gick i regntäcken i värmen... Stackars hästar!!!

Inga kommentarer: