måndag 30 juli 2007

ET-behanling nr 3: Feykir är sämre igen!!!

Nej, nu ska vi ta det lilla lugna: han är visserligen sämre än vid andra behandlingen, men fortfarande MYCKET bättre än vid den första. Sist behövde hon bara jobba muskulärt och han bara gäspade och njöt hela tiden. Nu hade han åter "fastnat" lite i SI-leden uppe i vänstra korset, så hon måste lossa där. När hon jobbade med honom märktes det tydligt att han inte var lika bra i kroppen som sist - han signalerade tydligt att han tyckte hon var jobbig! Det gjorde väl mer ont helt enkelt.

En bov i dramat är antagligen Feykirs sneda, reumatiska matte (som föresten också - bland annat - har problem med sina SI-leder!) Efter lektionen i centrerad ridning nere på Lillhästen har jag ägnat mer tid åt att analysera mig själv och min sits. Då har jag insett att jag sitter snett: jag hamnar snett till höger i sadeln och kompenserar genom att vika mig i vänstersidan. För min lilla "gummibandshäst" som har fullt sjå att hantera alla sina rörelser med ryttare på ryggen underlättar inte detta precis... Vi kom fram till att jag borde prata med min sjukgymnast för att se om det finns något man kan göra för att jag ska bli rakare. Skulle det visa sig att jag är ett hopplöst fall så får vi lägga upp en behandlingsplan för Feykir utifrån att han kommer att behöva justeras till med jämna mellanrum.

Förutom "upphakningen" i vänstra korset kunde hon även konstatera att han hade problem i det högra. Men detta bedömde hon var något alldeles färskt, antagligen att han halkat i hagen - kanske så sent som idag. Det var ju jättebra att hon kunde åtgärda det så här på en gång!

I övrigt var han däremot väldigt mycket bättre. Han hade musklat sig väldigt ojämt innan första besöket och detta har nu minskat väldigt mycket. Överhuvudtaget så var han väldigt bra i framdelen nu - han har inte behövt kompensera så mycket att den "tagit stryk" igen.

Vi bestämde att hon ska komma och ge ny behandling om en månad. Nu hade det gått två månader sedan sist och det var ju uppenbarligen för länge. Dessutom visade hon var jag skulle fokusera när det gäller massage, samt ytterligare en stretchövning - för vänster bakben.

Feykir och jag promenerade runt i skogen 20 minuter innan han fick gå till kompisarna i hagen igen. När jag släppte honom genom grinden travade han iväg till kompisarna - hur tjusig som helst! Synd att jag inte hade en kamera med zoom tillhands!

Inga kommentarer: