måndag 16 juli 2007

En dryg timma ridläger!

Idag blev det en annorlunda ridtur för Feykir och mig: vi följde nämligen med veckans ridlägergäng på uteritt. Det var Anna M och jag som red med 12 lägerdeltagare, bort till vår "galoppbacke". Precis som jag förutspått blev Feykir mycket upplivad av att ha sällskap av så många hästar! En utmaning för mig att ändå behålla lite av hans fokus... Det blev mycket tölt och en lång skrittrunda i skogen innan vi kom till själva galoppbacken. Den är så där perfekt:inte för brant, men lång, så hästarna får jobba på ordentligt. Och när man tillslut kommer upp vill även de piggaste hästarna gärna stanna och vila lite.

När hästarna fått pusta en stund vände ridlägergänget hemåt igen, med Anna M i spetsen, medan jag bestämde att Feykir skulle få ta backen en gång till. Vi brukar galoppera backen upp till fyra gånger under våra konditionspass, men nu var det så pass varmt att jag tyckte det räckte med två. Läste nyligen om backträning av häst att en bra tumregel är att om hästens andning återhämtat sig när man skrittat ner igen är hästen redo att galoppera en vända till. Men om den fortfarande är anfådd ska man skritta längre. Feykir klarade detta test - så han fick ge backen en omgång till innan vi också vände hemåt. Jag tycker föresten att han var jätteduktig när han inte fick följa med de andra hästarna hem, protesterade knappt alls!

Idag började jag jobba igen efter semestern... lite tungt var det allt... Men när jag åkte hemåt från stallet hade jag nästan glömt att jag ens varit på jobbet!

Inga kommentarer: