onsdag 6 juni 2007

Till publikens jubel!

Sveriges nationaldag och en ledig dag mitt i veckan. Ville inte vrida på dygnet i onödan så jag steg upp "som vanligt" och åkte till stallet på morgonen. Bäst att passa på innan det blev olidligt varmt att rida! En kompis var redan där och hade morgonfodrat, så jag kunde direkt göra i ordning Feykir. Även idag var det boots på - nu skulle vi träna tölt på ridbanan.

Efter lite uppvärmning i skritt och tölt lät jag honom galoppera i höger varv eftersom galopp är så lösgörande. (Ja, jag erkänner - det var inte BARA därför - kunde inte låta bli att njuta av att den härliga Feykir-galoppen är tillbaka!) När vi saktade av till trav hörde jag ropen: "En gång till, en gång till!!!" Det var några kompisar som stod och tittade på! Inte mig emot! Vi visade dem både höger och vänster galopp. Men sedan var det ändå dags att träna tölt mer seriöst - innan vi blev alldeles för svettiga och trötta. Jobbade med riktigt kort tempo och försökte sedan få mkt mer energi utan att tempot drog iväg. Kändes riktigt bra! I tempoväxlingarna red vi åttor över ridbanan - det är så bra att hela tiden få "böja igenom" omväxlande höger och vänster sida! Red lite ökningar längs långsidorna också. Och det kunde nog faktiskt kallas ökningar! Anna M, som hjälpte mig med galoppträning inför förra tävlingen stod och såg på när jag red. Hon sa: "Han har verkligen öronen spetsade hela tiden - han tycker det här är roligt!" Takten i tölten känns så otroligt mycket stabilare - equiterapeut och tunga boots är ett vinnande koncept! Bara jag kan hålla honom mjuk i vänstersidan så känns det riktigt, riktigt bra! Det är ju bara tre dagar till tävlingen också - om han bara har tid att ha fokus på mig så ska vi visa dem hur det ska gå till! ;- )

Efteråt fick han en välförtjänt dusch - t o m med schampo denna gång. Förhoppningsvis hjälper det honom att släppa den sista vinterpälsen. Skulle så gärna vilja ha blank, helsvart häst på tävlingen! (Underullen som är kvar är gulaktig, så han ser ganska kul ut...!) Sedan fick han massage, stretching och kraftfoder. Tävlingshästar förtjänar ju bara det allra bästa! ;- )

Inga kommentarer: