måndag 11 juni 2007

Peppar, peppar ta i trä - blir det en ovalbana i Midurland??!!

Ur Norrbottens Kuriren, lördag 9 juni:

"Nya storloppet "Norrbottens Stora Pris" vid den årliga V 75-festen på Bodentravet nästa helg blir någonting alldeles extra. En rad stjärnhästar är redan klara för tävla om det största pris som någonsin tävlats om i norrbottnisk idrott. Fantastiska en halv miljon till segraren! Senaste nytt är att mästartränaren Stig H Johansson kommer upp med sina hästar...

...Stora planer finns också för att utveckla travhelgen ytterligare: - 2008 bygger vi ut vårt arrangemang ytterligare och satsar på en hel hästvecka i samband med vår V75-helg med bland annat... ... och tävlingar för islandshästar."

Bodentravet har tidigare sagt att man arbetar för att kunna anlägga en ovalbana för islandshästtävlingar på sitt område, vilken i så fall skulle bli Midurs hemmabana. Tanken är att befintliga gäststallar och hagar ska samnyttjas. Det vore ett sådant enormt lyft för lilla Midurs alla tävlingsekipage att ha möjlighet att träna på ovalbana ibland och att vi dessutom skulle kunna ordna godkända tävlingar på hemmaplan! Man vågar ju inte tro det förrän man ser ovalbanan klar... Men tidigare stod det i tidningen om att Bodentravet sökt pengar för anläggande av ovalbanan och när de nu uttalar sig så här blir man ju hoppfull!!!

Inga kommentarer: