onsdag 20 juni 2007

Galopp, galopp, galopp!

När jag skulle rida ut idag kom just Fia tillbaka, efter att ha skrittat sin konvalecenthäst. "Ta rejält med myggmedel - idag blir man uppäten!" sa hon. Hon hade haft med sig sin jacka knuten runt midjan, bara för att ha en ficka till mobilen. Men hade snabbt fått ta på sig jackan och dra igen dragkedjan ordentligt i halsen. Jag sprayade på både mig och Feykir så gott jag kunde.



Idag red vi till "galoppbacken" igen. Har tänkt försöka rida dit en gång/vecka framöver, som konditionspass. Värmde upp med tölt längs bilvägen, men så snart vi kom in i skogen varvade vi trav och korta galopper. Skrittade bara på de ställen där det var väldigt lerigt. Sista biten innan backen är det väldigt lerigt... så vi red på sidan av stigen inne i skogen istället. Då fick han lyfta ordentligt på fötterna! Började med vänster galopp uppför backen, skrittade krokiga stigen genom skogen ner och sedan höger galopp uppför backen igen. När vi skrittat ner en andra gång varvade vi trav och galopp tillbaka hemåt. Fast när skogsstigen började luta svagt utför fick vi skritta en ganska lång stund... Det är den enda gångart som fungerar för oss då - försöker jag öka tempot blir det bara grisepass.

Nere på bilvägen mötte vi Kristin som var ute med ett gäng turryttare. När vi passerat dem avslutade vi med en sista galopp. Valde höger galopp och genom att krama lätt på högertygeln och driva ordentligt kunde jag rida ihop honom i form i galoppen, trots att vi red rakt fram! Ett härligt framsteg! Tillbaka i stallet blev det massage, stretching och kraftfoder innan han fick gå ut till kompisarna i hagen igen.

Inga kommentarer: