lördag 16 juni 2007

Första semesterdagen!

...och på morgonen visade termometern bara 13 grader i skuggan... vi som nyss hade 26 grader! Men det regnar inte i alla fall. Senaste veckan, sedan värmen försvann, har det regnat varje dag. Men nu räknar jag med att det ska bli stabilare väder för jag har investerat i en jättefin, ridregnrock av "andasmaterial". Det kändes som ett mycket bra sätt att försäkra sig om en solig sommar! Finansieringen löste sig så jättebra också - sålde några gamla exemtäcken som Reykur haft. Perfekt att kunna rensa ut sådant man inte behöver, se det komma till användning hos någon annan och dessutom få pengar till att köpa något som man själv behöver! Eller, förhoppningsvis inte behöver eftersom inköpet i sig ska skapa ett massivt, stabilt högtryck över norra Sverige hela sommaren! Luleå har faktiskt kommit etta eller tvåa i SVT:s solligan varje år sedan vi flyttade hit! Men man kan ju inte bara räkna med att det ska fortsätta så av sig självt år efter år efter år.. så nu tyckte jag det var bäst att jag själv gjorde en insats för sommarvädret!



Men man ska inte hänga upp sig för mycket på vädret! Sommaren 1995 hade jag också tidig semester och började den med att hämta hem Reykur - min första alldeles egna häst! Sedan red jag varje dag hela semestern! Tillbaka på jobbet efter fyra veckor beklagade sig en kollega, som haft semester samtidigt, över att det varit så kallt och regnigt hela tiden. "Har det?" sa jag. Det hade jag faktiskt inte märkt - jag hade varit så upptagen av att njuta av all tid med Reykur! Jo, jag hade märkt att det regnat första dagen jag red, för de allt för välsmorda tyglarna på mitt nyinköpta träns blev såphala...



På tal om Reykur (han kommer nog alltid att vara viktig i min blogg även om han inte är min häst längre) så var han med i senaste "Häst för alla"! (Gratistidningen som delas ut på många ridskolor, ridsportaffärer och likande.) De hade ett stort reportage från Örnäs och självklart väljer man att fotografera den vackraste hästen! Så skynda er nu att lägga beslag på ett ex av tidningen innan den tar slut!

Inga kommentarer: