tisdag 5 juni 2007

Feykirs blogg

Hej! Nu är det Feykir som skriver - det är på tiden att jag får tillgång till tangentbordet för det är ju ändå jag som är huvudperson i den här bloggen, eller hur?!





I morse kom matte tidigt och serverade oss frukost i hagarna. Sedan fick jag komma in i stallet en stund och svalka mig. Skönt! Det är jobbigt att vara svart häst när det är minst 26 grader i skuggan! Morgonen började bra, med andra ord. Men sedan blev det värre - matte plockade fram TUNGA boots som hon köpt från Lillhästen och kvittrade något om att här skulle invigas. Inte nog med det - vi skulle visst rida på ridbanan dessutom, i den här värmen! Tur för henne att jag är en sådan snäll häst!





Matte däremot, visade sig vara riktigt aggressiv idag! Där travade jag på så fint runt ridbanan när hon plötsligt rappar till mig rejält med pisken! Ja, helt oprovocerat var det kanske inte för jag hade faktiskt ignorerat hennes innerskänkel en lång stund, men det har jag ju gjort förr utan replesalier! Vittnen till händelsen påstår visserligen att pisken knappt nuddade mig - men jag blev i alla fall så uppskakad att jag blev tvungen att tölta hysteriskt nästan ett helt varv innan jag kunde lugna ner mig. Till råga på eländet hör jag matte belåtet utropa "Vilken tölt - han slår ju nästan knäna i hakan!!!" Jag får nog tänka mig för nästa gång och inte ta i så väldigt, för då kanske hon gör det här till en vana...





När jag väl lugnat ner mig och travade igen fattade vi höger galopp och redan i detta varv kände jag att det var mycket bättre i mitt vänstra kors. När det inte stramade där uppe blev mina galoppsprång mycket rundare. I vänster varv var det ÄNNU större skillnad. Tidigare i vår har jag bara fixat ett halvt ridbanevarv vänster galopp, sedan har jag behövt gå över till korsgalopp, men nu galopperade vi varv på varv på varv...!!! Förut var alltid galopp min favoritgångart, där jag hade lättast att hålla reda på alla mina ben, så det var roligt att det kändes så bra igen!





Nu hade t o m matte insett hur oerhört duktig jag varit, så jag fick gå tillbaka in i det svala stallet, duscha i svalt vatten, fick massage och kraftfoder. Ibland är hon inte så tokig ändå!

Inga kommentarer: