lördag 9 juni 2007

Bifrosts sommartävling - uttagningar

Hjälte-Eva morgonfodrade hästarna. Sedan var hon med och "pryade" under veterinärbesiktningen för att ev kunna ta den i morgon också! Vår första klass var Lätt Fyrgång. Vår huvudklass kan man säga, för här borde vi kunna ta en riktigt bra placering. Han kändes mycket bra på värmningen och jag hade en riktigt härlig känsla när vi red vår visning sedan. Tölten, traven, skritten... allt kändes bra. Så fattade vi galopp, jag sneglade ner för att se att det verkligen blev höger galopp. (Kändes nästan onödigt - han har ju inte alls velat gå i vänster galopp det senaste halvåret.) Såg "en massa framben som sprattlade våldsamt" och kom fram till att det var rätt galopp. Han galopperade så att jag fick gåshud på armarna! Det kändes helt fantastiskt! Sedan rider vi ut och jag hör poängen - 3,93!!! Inser direkt att vi måste ha ridit fel galopp i alla fall!!! Tänk att min fantastiska häst skulle råka ut för SS (Skit i Sadeln)!!! :- ( Jag blev så oerhört arg på mig själv!!!




Sedan fick jag i alla fall trösta mig med att detta ju tyder på att han verkligen är bra uppe i korset igen, när han själv väljer vänster galopp och sedan har sådan fantastisk balans hela varvet att jag aldrig misstänkte att något var fel. Fick också höra att en av domarna varit alldeles lyrisk över Feykirs förmåga att gå i förvänd galopp med en så fantastisk balans och kvalitet på galoppen! Av alla visningar hon såg denna dag var det max 2-3 hästar som hade bättre galopp (och de hade ju försprång eftersom de galopperade i rätt varv, där det är så mycket lättare.) "Framåtgripande, stora rörelser i uppförsbacke" sa hon också. Duktiga Feykir!!! Varför måste han ha en sådan klantig matte???




Jag hade faktiskt räknat med en riktigt bra placering i fyrgångsuttagningen - och med rätt galopp hade vi fått det. Nu blev det inte ens B-final för oss så vi skulle inte heller få en chans att reparera min jättemiss... Vilken besvikelse!!! Och nästa tävling är inte förrän i slutet av augusti... Efter denna besvikelse hade jag verkligen svårt att ladda om till vår uttagning i Lätt tölt. Som tur var fick jag glädja mig åt att det gick jättebra för mina klubbkamrater i deras fyrgångsuttagningar! När jag kom för att göra i ordning Feykir till töltklassen låg han ner i solen och ville inte alls resa sig... Fick knuffa på honom många gånger innan han tillslut kom på fötter, ytterst tveksamt. Inte bara jag som hade motivationssvårigheter alltså! Under värmningen ville han bara bita fast i bettet på vänstersidan, så efter ett par lösgörande galopper jobbade jag med att flytta undan för vänster skänkel. Mest i skritt för att inte trötta ut honom i onödan i värmen. Tillslut kändes han mjuk och fin igen! Uttagningen gick sedan över förväntan, tycker jag! Det var så sent som i onsdags som vi för första gången lyckades prestera något som skulle kunna kallas ökningar i tölten, så jag hade inte alls förväntat mig att vi skulle fixa det redan nu på tävling. Han behöver bli betydligt starkare först. Men vi lyckades ändå rida oss till en plats i A-finalen!




När sedan två Miduriter, Sylvia och en tjej som heter Maria, kvalade upp sig till B-klass i T1 och Sylvia dessutom vann B-klassen blev det ännu roligare! Några finaler avverkades redan på lördag eftermiddag och i den första - A-final för lätt fyrgång ungdom - var det en Midurtjej som kom tvåa. Vilken bra start för klubben!




På morgonen fick vi föresten veta att Sylvias Hamradis fölat hemma i Mariebäck under natten! Mot alla odds mådde fölet bra och verkade friskt! Efter alla döda föl p g a virusabort i år (jag har tidigare skrivit om tre föl som dött eller varit dödfödda, men det är tyvärr fler...) hade ingen vågat tro att detta skulle bli ett levande, friskt föl. Men peppar, peppar, det verkar faktiskt så! En liten, ljusbrun Mökkurdotter. Fast Sylvias man var lite besviken, för han hade hoppats på en svart hingst.

Inga kommentarer: