söndag 24 juni 2007

"Andreaseffekten" - eller "Landsmót 2008?!"

Midsommarsöndag. Norrbotten har haft varmast i landet den här helgen. Skönt med riktig värme på semestern! Fast tur att det inte varit så här varmt tidigare i veckan - då hade inte blivit lika aktiv ridning! Min plan var att rida även idag, men när kvällen kom och temperaturen började vara mer lagom kände jag mig så trött att jag bestämde mig för att avstå. Vill vara på allerten när jag rider!



Min man Johan har en kompis och kollega som heter Andreas. De är riktiga fotonördar båda två och kan prata fotografering och fotoutrustning i timmar. (Ni vet, så där som vi kan prata om våra hästar!) Sådana samtal brukar resultera i att Johan plötsligt behöver köpa något nytt i fotoutrustningsväg... Men Andreas har ibland gott inflytande på Johan också! Idag, t ex undrade min make (som totalt saknar hästintresse) om vi inte ska åka till Island på Landsmót nästa sommar! (För er som inte håller på med islandshäst kan jag nämna att det är ungefär som OS för islandshästar.) Andreas och hans fru Nina (som har islandshästar) har aldrig varit på Island tidigare. Vi har varit där två gånger - och bl a besökt gården där Reykur är född - men vi har aldrig varit på Landsmót. Tänk att få se gräddan av islandshästar in action!!! Och jag kommer ju aldrig att ha så stor chans att få Johan med mig som om han vet att hans fotokompis ska dit! Det skulle innebära att Nina och jag kunde titta på tävlingarna i lugn och ro - för på Island finns det ju hur mycket som helst som behöver fotograferas av våra respektive!





Det är svårt att erkänna - men vi fyller faktiskt jämnt nästa sommar både Johan och jag - och tyvärr inte 30... Kan det finnas bättre sätt att behandla en 40 årskris än med en Islandsresa??!!

Inga kommentarer: