torsdag 24 maj 2007

Tävlingstrauma och björnfrossa!

När jag var på väg till stallet ringde Sylvia och meddelade att helgens tävling är inställd p g a flygstrejken!!! Domarna kan helt enkelt inte komma upp från Stockholm och Göteborg... Vilken besvikelse!!! Som jag har sett fram emot den här tävlingen, planerat, börjat packa - och t o m tagit ledigt från jobbet i morgon för att kunna förbereda mig genom att vila ordentligt. Vi har ju så lite tävlingar här uppe ändå! Man kan säga att vi har två "tävlingssäsonger" per år: en vårsäsong med 2-3 tävlingar och en höstsäsong med 2 tävlingar. Nu kanske jag ändå måste tänka om avseende Gällivaretävlingen, även om det är långt att åka... Tyvärr är sista anmälningsdag redan i morgon, så jag får inte mycket betänketid!



Yvonne, som äger Gabriel, brukar gå långpromenader i Mariebäck med sin hund och Sylvias lilla Olivia i vagnen. Det hade hon även gjort idag. När hon var på hemväg tyckte hon att hunden började uppföra sig lite konstigt... Sedan fick hon se något stort, brunt som låg på en gräsmatta vid sidan av vägen. Var det en älg? Nej, det var en BJÖRN!!! Försiktigt smög hon förbi med barnvagnen och skyndade tillbaka till Sylvias gård. Väl där tog hon bilen tillbaka och björnen var fortfarande kvar, men började nu lunka iväg upp mot skogen. En björn bara en knapp km från Mariebäck...


Här låg björnen!!!



Jag hade planerat att låna läderboots av Sylvia idag igen och rida igenom träningsprogrammen på banan. Men när jag fick veta att tävlingen var inställd kom jag av mig alldeles... Bestämde mig tillslut för att rida ut istället, men när jag kom ner till vägen tog jag vänster istället för höger för att inte behöva rida förbi stället där björnen varit. Fånigt, jag vet, en björn kan färdas långa sträckor så jag kunde ju lika gärna träffa på den var som helst, men det kändes ändå bättre att rida åt motsatt håll.



När man rider åt det håll vi gjorde idag är vägen ganska krokig, med många små backar upp och ner. I varje liten uppförsbacke fattade jag galopp ur samlad trav - mest vänster galopp och det gick riktigt bra att behålla formen i galoppen. Ibland kunde jag även ställa lite vänster, men oftast blev han spänd då. Det blev inga långa galoppsträckor, eftersom jag inte vill galoppera honom på rakt spår och plan mark ännu. Men jag har hört någon gång att det är själva galoppfattningen som är effektivast för att bygga upp hästens styrka, så förhoppningsvis var det lite nyttigt ändå.

Inga kommentarer: