torsdag 3 maj 2007

Tänk så snabbt allt kan ändra sig!

I går morse var jag helt inställd på att det inte skulle bli något tävlande för oss den närmaste tiden. Men nu har jag bestämt att jag ändå ska vara med i helgen samt har dessutom precis anmält oss till Skellefteåtävlingen om tre veckor! Det känns så KUL att rida igen och så KUL att tävla! Red Feykir på banan igen - med ungefär samma upplägg som igår - och även idag gick det över förväntan.

Provade även att rida tävlingsprogrammen och kunde bl a konstatera att vi inte har något som ens påminner om tempoökningar i tölten... Får verkligen se till att rida i microtempo på kortsidorna för att ha någon chans att det blir en skillnad i tempo på långsidan! Finns det någon regel som begränsar hur lång tid man får befinna sig på kortsidan innan man blir diskad? ;- ) I traven får han bråttom och jag känner hur han väntar på att få galoppera - men om jag INTE tar i tyglarna utan istället "bromsar" honom med rösten blir traven lugnare och bättre.

Inför förra årets Midurtävling var min målsättning att vi över huvud taget skulle hålla oss kvar på banan. Det klarade vi, med 5 cm marginal (någon smällde i en dörr till ridhuset och Feykir tog ett STORT skutt åt sidan.) Så mycket högre förväntningar ska jag väl inte ha i år heller. Eftersom vi har befunnit oss i en sådan svacka får man väl vara nöjd med att vi överhuvudtaget kommer till start.

Inga kommentarer: