söndag 20 maj 2007

Ingen inavel!

I dag har de två ettårshingstarna fått flytta ifrån sina jämnåriga halvsystrar till Feykirs flock istället. De hade nämligen kommit på att de var hingstar... Valackhagen har förstärkts med en tredje eltråd. Och stofölen får abortspruta i morgon för säkerhets skull. Tvåårshingsten, som går i vallackflocken, verkar MYCKET upplivad över sina nya kompisar. "Äntligen några som inte är med i PRO!!!" tänker han nog.







Här kan ni se de två skyldiga... Bilden dock tagen för några månader sedan - nu har vi inte snö längre!








För Feykir och mig blev det en timmes töltträning idag. Hade än en gång turen att lyckas rida i "pausen" mellan två regnväder. Första halvan av ridturen jobbade vi med att länga överlinjen, enligt Atlis instruktioner. På hemvägen tränade vi tempoväxlingar. Upptäckte att det var väldigt effektigt att vinkla ut pisken lite, när jag ville att han skulle öka. Tidigare, innan han blev behandlad av equiterapeuten, resulterade det i hopp, skutt och viksling. Men nu resulterade det istället i att han ökade tempot i tölten! Kombinerade med ett litet "sch"-ljud som han förhoppningsvis kan lära sig betyder att han får öka tempot. Var riktigt nöjd efter ridturen!






När jag kom hem var Johan ute på gården och fotograferade med sin nya kamera. Först var det soligt och fint...












...men på några minuter blåste svarta, hotfulla moln in och innan vi visste ordet av kom det ett rejält åskväder där himlen verkligen öppnade sig!!!

















Hoppas bara att allt detta regnande betyder att det kan bli uppehållsväder nästa helg när vi ska tävla. På tävlingsplatsen finns nämligen ingenstans där man kan vara inomhus och det blir så kallt och ruggigt om det regnar... Fick föresten ryttarbrevet idag. Första klassen börjar kl 10. oo men de har veterinärbesiktning redan kl 8.00 - 8.30. ONÖDIGT tidigt, tycker jag som numera sover alldeles för dåligt för att vara morgonpigg...

Inga kommentarer: