söndag 27 maj 2007

Feykir har rabies!

Ja - så måste det helt enkelt vara! Han uppfyller nämligen båda de sympom på sjukdomen som jag känner till:















1. Han tuggar fradga (se bild)

2. Han har vattuskräck. När vi är ute och rider studsar han så snart det porlar vatten någonstans. Trots att det alltid är på precis samma ställen som det porlar vatten...

Tölttränade i kväll och red då "björnvägen" för den är så plan och bra. Någon björn såg vi dock inte, men många farliga ställen med vatten samt ett antal farliga fåglar. Red mycket öppna åt båda hållen för att han skulle söka sig nedåt och slappna av i tölten. När han gör det blir takten bra. På hemvägen tränade vi lite tempoväxlingar. De första gångerna gick det riktigt bra att öka tempot! Fast sedan blev det svårare, jag tror att han var för trött för att jag riktigt skulle kunna samla honom innan ökningarna... Avslutade med trav då jag ställde honom till vänster. Det var inte lätt att få honom att ta vänsterskänkeln - jag fick verkligen jobba för att vi inte skulle hamna nere i vänstra diket! Vi behöver verkligen träna trav på volt!

I morgon hoppas jag att mina boots kommer! De skulle ha kommit i fredags, men postens utlämningsställe skyllde på flygstrejken... Jag tycker det var lite konstigt, för enligt deras hemsida hade mitt paket på torsdag morgon kl 03,20 kommit till Ånge och jag kan inte tänka mig att det åkt flyg varken dit eller därifrån! Har i alla fall aldrig hört talas om någon Ånge flygplats! När jag ÄNTLIGEN får bootsen ska vi träna trav och galopp på banan igen. Det ser jag verkligen fram emot!

Inga kommentarer: